Bukiraj
Poslednji blog post
25.04.2022.
Upoznajte čoveka koji će učiniti da vaš um zasija

Veoma brinem o tome da dobro razmišljam. Čitam, promišljam, debatiram, pišem, kreiram nove ideje, pregovaram, propitujem i provociram. Zabavljam se sa igricama za um, rešavam zagonetke i mentalne puzle. Biti korak ispred i nije tako teško kada možemo učiti od najboljih, a oni su zapravo baš blizu. Imala sam to zadovoljstvo da upoznam i da […]

Top predavanja
Newsletter

Digitalna transformacija

 • 28.11.2020.

Uzmite list hartije i olovku. Stisnite olovku čvrsto među prstima. Idealno je uzmite u ruku suprotnu onoj koju svakodnevno koristite. Sve to kako biste aktivirali mozak. Pišite i crtajte na hartiji, razrađujući manje prohodne moždane rute. Danas ste napravili prvi korak u kojem počinjete da vladate tehnologijom. Upravo učite o tome kako da tehnologija radi za vas, umesto da obesmisli sve što ste do sad (u)radili. Tehnologiju savladavate aktivirajući svoj mozak, jer je sposobnost da mislite, postavljate pitanja, učite i kreirate – vaša jedina dugoročna konkurentska prednost; prednost u odnosu na konkurentske firme, u odnosu na druge menadžere, ali i u odnosu na mašine. Dakle, pero i hartiju u ruke, pročitajte donja pitanja i odgovorite kratko sa “da” ili “ne”.

Počinjemo…

 1. Da li vodite biznis koji radi i zarađuje 24/7 365 dana u godini?
 2. Da li bilo koju informaciju iz bilo kog odeljenja/sektora svoje kompanije možete dobiti u manje od 5 minuta?
 3. Da li procene tržišta, sirovina ili lagera može da pripremi bilo koja osoba u vašoj kompaniji?
 4. Da li je vreme utrošeno na birokratiju (papirologija, izveštaji, razmena email poruka, zapisnici sa sastanaka) jednako, veće ili znatno veće u odnosu na vreme koje vaši zaposleni provode kreirajući nove ili unapređujući postojeće proizvode i usluge?
 5. Da li ste trenutno u stanju da kreirate proizvod/uslugu koja će biti boljeg kvaliteta od postojećeg, koji će brže stići do krajnjih potrošača, koji će vas koštati isto ili manje, a zarađivati vam isto ili više nego postojeći proizvod/usluga?

Ukoliko je odgovor na bilo koje od gornjih pitanja “ne”, vašem biznisu bi digitalna transformacija dobro došla. Ukoliko ste sa “ne” odgovorili na dva i više pitanja – apsolutno je neopohodno da digitalno transformišete svoje poslovanje. Danas svaki biznis može da radi i da nam zarađuje svakog sata, svakog dana cele godine. Sve informacije moraju biti pažljivo čuvane, uniformisane i dostupne; planiranje i praćenje mora biti jednostavno kao dečija slagalica, a dosadne radnje koje može da nauči majmun i da sa lakoćom sprovede softver koji košta manje od evra mesečno, ne smeju da okupiraju ni vaše ni vreme i umove vaših zaposlenih. Cilj je da kreirate proizvode i usluge koji će vama zarađivati više novca, a ljudima (potrošačima, klijentima, zaposlenima) davati više kvaliteta. Tačno ovako izgleda digitalno transformisan biznis. Tako izgleda biznis sutrašnjice. Dobrodošli u digitalno transformisan svet. A šta je uopšte Digitalna transformacija?

Predavanje „Digitalna transformacija – Priča o tebi“ je jedinstveni edukativni koncept koji daje odgovore na najveći broj pitanja o ovoj oblasti, sa primerima i vežbama koje će vam omogućiti da razumete šta se događa, zašto se događa i šta da kao kompanija, menadžer i lider preduzmete kako biste izbegli sudbinu hiljada kompanija koje tehnologiju nisu shvatile dovoljno ozbiljno.

Šta ćete saznati:

 1. Šta je tačno Digitalna transformacija
 2. Koja je razlika između digitalne transformacije i digitalizacije
 3. Koje su glavne zablude u vezi sa digitalnom transformacijom
 4. Koje su najznačajnije digitalne tehnologije današnjice i sutrašnjice i kako one u praksi rade (3D printing, bezbednost & privatnost, veštačka inteligencija (AI), Internet stvari (IoT), veliki podaci (Big data), robotika, komunikacija & prodaja putem interneta i mnoge druge).
 5. Koji su konkretni koraci na putu digitalne transformacije
 6. Koliko u digitalnu transformaciju treba da uložite i kada i gde ćete osetiti benefite

Trajanje predavanja:

⏱ Predavanje traje 3 do 5 sati, može da uključi interaktivni deo & radionicu.

Kome je predavanje namenjeno:

Menadžerima, direktorima i šefovima, preduzetnicima i vođama timova. Predavanje se može organizovati za širu javnost (gostujuće predavanje), ili za potrebe kompanije (interno predavanje prilagođeno specifičnoj firmi).