Bukiraj
Kategorije
Arhiva
Newsletter

Kralj Divac – the best teammate

Serbian Brand promotion – King of California, Vlade Divac

Sve kampanje, milioni evra, ideje, kreativci s iskustvom, svi spotovi, sjajne cicke u raznoraznim promo filmovima, svi logoi i slogani, sve to može u koš…  Sve je to tako malo u poređenju sa slikom i utiskom o Srbiji koju je poslao, preponosna sam da kažem Naš, Vlade Divac jutros u Areni Arco u Sakramentu!

Deveti put u svojoj istoriji NBA tim Sacramento Kings povukao je iz upotrebe neki broj! Noćas je to bio broj 21 koji je nosio Divac tokom šest sjajnih sezona. Kažu, nema košarkaša koji može „zameniti“ dvadesetkeca, koji može biti dostojan dresa Divca. Puna arena! Petorka koja je za naboljeg saigrača i partnera proglasila Divca, klupski prijatelji, navijači, fanovi… Tri prsta u vazduhu visoko… noćas u Kaliforniji… jedan čovek uzdignute glave… nasmejan… zadovoljan… Na teren je izašao u pratnji mališana kojima je pomogao svojim humanitarnim radom… punog srca. Onda, nekoliko divnih govora saigrača i „dobro jutro Srbijo“ na srpskom iz Arene i ime naše zemlje ponosno na usnama navijača koji su u glas uzviknuli „Srbija“! Kris Weber je ispričao sad već legendarnu anegdotu, kako se zbog Divca osećao kao Srbin i želeo da to i bude… makar u Beogradu; jer, kaže Divac je moj brat i želim da budem prvi crni Srbin. Zovite me WeberIĆ :) Vlade je grizao donju usnu, pogled mu je bio sjajan, očima je tražio suprugu koja mu je podrška u profesionalnom i humanitarnom radu. U svom govoru zahvalio se svima… i nama na srpskom s rečima zahvalnosti za podršku i snagu koju smo mu davali.

Vlade Divac – večiti kralj i legenda NBA!

Baš sam dirnuta.

Vlade je 16 godina proveo u NBA-u od čega 6 u Sacramento Kingsima, a čak 8 u LA Lakers-ima. U 16 godina NBA karijere, od klubova je zaradio malo više od 93 miliona dolara. Karijeru je gradio pažljivo istovremeno negujući duh nacionalnog i profesionalnog sporta! Vrhunski sportista, čovek koji veruje, koji daje i koji stvara, naša zvezda! Sam event organizovao je Maloof sports, tj. vlasnici Sacramenta. Događaj je bio podeljen u tri dana: ručak sa  Divcem (nedelja, 29. mart), humanitarni bal (ponedeljak 30. mart) i završno veče sa podizanjem dresa u Areni Sakramenta uz after party (utorak 31. mart). Prihodi sa svih događaja usmereni su naravno u fondaciju HOD (Humanitarian Organization Divac) koja pomaže izbeglicama i raseljenim licima koji su dom i mir potražili u Srbiji. Jedan od vlasnika Sakramenta George Maloof, u završnom govoru predao je spomen ploču u mermeru sa posvetom Divcu kralju, koja će stajati na ulasku u kuću za jednu raseljenu porodicu u Srbiji koju je donirao klub. Danas sam posle dosta vremena bila ponosna i dirnuta! Danas sam bila srećna što je i Vlade slika Srbije! Što ima i takvih „slika“! Što ime naše zemlje makar tih desetak hiljada fanova u Arco Areni izgovara sa ponosom, a ne prezirom! To je PRomocija koja zaslužije svaki respekt! Čestitam kralju na uspešnoj karijeri i na naporima da sačuva boje naše zastave u svakom smislu reči! Srbija je velika zemlja… dovoljno velika i veoma srećna jer u njoj, sigurna sam, ima još dosta kraljeva i kraljica!

Komentari

 1. Jasna Kamatovic

  Super post. Jako lepo si prenela svoje utiske, nama koji nismo mogli gledati.

  To jutro tj dan mi je home na FB bio preplavljen linkovima, video zapisima i sl… na temu Vlade Divac :) i naravno, najviše one čuvene od DLM-a: Vlade. Divac!
  Po tome sam najbolje mogla videti da je u svesti ljudi ove zemlje ipak! on prvenstveno ostao upamćen kao jedan od najvećih sportista i neko ko je zaista uspeo bar malo da utiče na bolju sliku o Srbiji.

 2. vec-znas-ko-je

  Vlade Divac je zaduzio ovu zemlju sa mnogo toga. I dobar je sportista.

  Ono sto je problematicno je razlika imidza u odnosu Divac-sportista i Divac-pokusaj-biznismena-u-Srbiji… ali to je vec prica za PR strucnjake…

 3. Ivan Minic

  Naslov… teammate…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *