Bukiraj
Kategorije
Arhiva
Newsletter

[CASE Hi3.si] Prpepper kampanja izbor meseca u Sloveniji

Proleće je bilo prepuno izazova za naš prpepper. Radili smo na, s početka godine ugovorenim, projektima dugogodišnjih klijenata, na čak 3 mikro kampanje, na internacionalnoj promociji naše agencije kao i na jednom provokativnom projektu koji je privukao pažnju stručne javnosti u Sloveniji.

Slovenački Marketing magazin je našu kampanju Hi3.si izdvojio kao primernu i reprezentativnu, pa vam taj „MM Izbor meseca“ u par redova predstavljam, ponosna na ceo tim.

O kampanji…

Izazov integrisane kampanje Hi3.si je uvođenje novog brenda online auto osiguranja na tržište Slovenije. Na tom tržištu već postoje brendovi koji nude ovakvu vrstu osiguranja, model osiguranja je inače veoma atraktivan i naravno nije jednostavno privući pažnju ka novom brendu. Iz tog razloga je kampanja bila podeljena u dve faze i bila provokativna preko uobičajene mere. Centar kampanje je internet – pre svega jer se radi o online osiguranju, ali i stoga što je veliki deo target grupe na digitalnim medijima.

Elementi akcije, kreirani i produkovani od strane prpepper tima su: teaser mikro sajt, twitter i facbook stranica (oba kanala sa predefinisanim nedeljnim uredničkim planom), klasičan sajt, TV spot i kreativna rešenja za targetirano online oglašavanje. Izrađena su dakle 3 teaser spota (trajanje po 7 sekundi), dva sajta, preko 40 različitih baner rešenja, preko 10 print ad rešenja, i preko 30 modifikacija TV spot fajlova za potrebe gotovo svih televizijskih stanica u Sloveniji na kojima je spot bio emitovan.

Ovom prilikom moram pohvaliti vanredno dobru procenu klijenta pri selekciji medija za oglašavanje, ali i kolege iz Pristop media agencije sa zaista dobrim media planom oglašavanja! Bez njih, naši napori sigurno ne bi rezultovali istim kvalitetom!

 

Tok kampanje…

Kampanja je bila podeljena u dve faze, a njen nastavak (treća faza) očekuje se u septembru.

 • Teaser faza 06. – 15. maj: lansiran je specijalizovani parallax strip mikro sajt. Priča »stripa« opisuje voajera koji kroz ključaonicu gleda šta se događa u sobi… Nastavak događanja u sobi vidi se tek u TV spotu koji kreće u drugoj fazi kampanje. Pored mikro sajta lansirana je i FB aplikacija na FB stranici kampanje u kojoj su nagrađivani učesnici koji odgovaraju na pitanje: Hi3.si je? Kampanja je u obe faze bila ispraćena targetiranim online oglašavanjem.
 • Druga faza od 15. maja: teaser mikro sajt zamenjen je novim sajtom »Vozi polako, osiguraj se hitro (brzo)«, FB aplikacija novom – „Tvoj savet za sigurnu vožnju“ i tako je postalo jasno da se radi o brzoj i transparentnoj usluzi online auto osiguranja koji se pored promocije bavi i buđenjem svesti o značaju sigurne vožnje. Pored toga, sve online vizualije na društvenim mrežama, pozadine i baneri promenjeni su nastavkom strip priče iz teaser kampanje u kojoj je povezan sled događaja:  voajer beži jer je uhvaćen da »viri« pa u brzini udara autom u banderu. Tako je priča ispričana u celosti, a ceo strip je i sada moguće videti na stranici kampanje. Celu online kampanju prati i provokativni TV spot koji upućuje gledaoce na internet. Preusmeravanje usera sa TV medija u  online okruženje je bio veliki izazov – faktički smo u marketinškom smislu spojili teško spojivo. Formalni poslovni rezultati vidljivi su već na startu kampanje.

Ciljevi kampanje…

Pored lansiranja novog brenda i potrebe za pozicioniranjem tog brenda u svesti budućih korisnika usluge, kampanja je predefinisala poslovne ciljeve u vidu pretprodajnih i prodajnih targeta. Cela kampanja u svim fazama prati se u realnom vremenu, a modifikacije se vrše po potrebi i na dnevnom nivou u zavisnosti od rezultata i ostvarenih ciljeva.

U samu kampanju bio je uključen ceo prpepper tim od strateškog laba, preko analitičkog i na kraju tech i kreativnog laba koji su priču smisleno zaokružili u celinu prepoznatu i od stručne javnosti i kolega u Marketing Magazinu.

Lično bih izdvojila element povezivanja TV oglašavanja koji vodi ka online akciji jer je baš to bio zadatak koji nas je najviše pomučio i za koji smo sasvim izvesno pronašli rešenje! Tačnije, ceo projekat je u bio ne tek kreiranje jedne kampanje, već pronalaženje održivog prodajnog rešenja za klijenta. Takva intelektualna i kreativna penetracija definitivno najsnažnije stimuliše ceo tim!

Ponosna na svoju ekipu!

Komentari

 1. svensk

  cestitke i od mene

 2. Milka

  Cestitam, samo napred :-)

 3. Miloje Sekulic

  Bravo :)

 4. neponovljiva

  Od srca čestitam. Predivno je videti kako integrisana rešenja daju rezultate i kako su prepoznata od strane stručne javnosti. Samo napred punom parom i jedva čekamo septembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *