Bukiraj
Kategorije
Arhiva
Newsletter

Novi PR blogovi

Biti bolji od drugih znači biti spreman na izazove!

Za PR agenciju mora biti veliki izazov da započne sa blogovanjem. Mislim da su ti izazovi brojni. Npr. o čemu pisati, a da se ne konfrontiraš sa uticajnom javnosti; na koji način markirati propustea ne pokazati prstom u klijenta; na koji način opisati složenost odnasa s medijimaa ne reći direktno da znaš, da uvek znaš – uzroke neprofesionalizma.

Zapravo, smatram da je blogovanje PR  (i marketing) agencije vrlo ozbiljan (gotovo) podvig.

Videli ste može biti, početkom nedelje je agencija Prime iz Bosne i Hercegovine lansirala svoj korporativni blog. To nije prvi blog neke PR agencije u regionu, ali je prvi takav blog vredan pažnje. I svakako prvi u Bosni & Hercegovini!

Pisaćemo i o struci, sebi, problemima (Prime je nažalost doktorirao namještene tendere sa unaprijed poznatim izvođačima), Klijentima, trendovima i pozivamo sve da nas pratite. – Dragan Močević, generalni direktor agencije Prime

To mislim pre svega jer sarađujem sa prajmovcima pune dve godine na raznim projektima. Do sada sam se uverila u njihovu doslednost i veoma profesionalne namere koje pomeraju struku u napred (a ne u nazad; postoje i takva pomeranja; ima i takvih agencija). Takođe, prajmovci su lično – sedeći u prvim redovima – prošli više obuka i treninga na sve PRofesionalne teme pa i internetske, nego što će svi njihovi klijenti možda proći zajedno; i mnogo više nego sve njihove agencijske kolege u regionu. Rekla bih – sagradili su odličan temelj. Ispred Prima će blogovati ekipa profesionalaca iz najrazličitijih oblasti: Odnosa s Vladom, Nevladinim sektorom, statističari, dizajneri, brend menadžeri, specijalisti za javne nastupe, krizni menadžeri… koliko ja znam – jedan full PR paket sačinjen od zdravih teorisjkih i bogatih praktičnih elemenata.

Kolegi Draganu Močeviću i njegovom timu čestitam! Baš čestitam!

Još jedna je lepa blogovest u ovoj nedelji. Predsednik Društva Srbije za Odnose s javnošću, Miloš Đajić, takođe je postao bloger!

Moj pogled na internet se promenio posle predavanja Vuka Ćosića i hvala mu na tome. Postao sam potpuni fan interneta što se po mom online aktivizmu i može primetiti. Sada i ja želim da malo po malo doprinesem tom menjanju sveta iz pasivnog u aktivni . Želim da ova najdemokratskiji medij bude što više zastupljen  u Srbiji, jer doprinosi demokratiji u koju ja lično verujem. Entuzijazam mi ne manjka i želim da ga delim, kao što ga već godinama delim na društvenim mrežama. – Miloš Đajić, Predsednik DSOJ

Eh! Koliko sam to čekala. Miloš je takođe jedan neobično sadržajan kolega sa brojnim interesovanjima koja su daleko šira od PR-a oko kojeg smo se on i ja s početka spojili. Strastveni je NVO aktivista, politički edukator, umetnik, online ostrašćenik… Redovi koje će nam posvećivati morali bi biti pravi doživljaj.

Kada se prisetim… do nedavno, čak… kako sam kao PR blogerka svojim kolegama bila neka „mala od interneta“… a koliko se stvari i svet menjaju iz dana u dana ne mogu a da se široko ne nasmejem! Od zadovoljstva! Ne samo s toga što sam bila u pravu (a to jako volim), već zato što blogovi kakvi su Prime blog i Milošev blog, moj lični online PR-ovski aktivizam čine zanimljivijim i bogatijim!

Eto nas, u septembru 2010. Puno finih PRiča i dobrog sveta korača regionalnom blogolandijom. Sigurnim i mirnim koracima.

Dobro nam došli :)

Komentari

 1. Dragana Djermanovic

  @Nataša: tako bi moralo biti: visoki stepen ozbiljnosti, da… ali i savesti osim svesti.

 2. Nataša Pavlović Bujas

  Zbog tih tendera i ja ću prolajati da ne kažem problogovati. Pre neki dan se javimo na tender, posle pet godina (poslednji put smo se tenderisali 2005. godine), da proverimo stanje na tržištu – kad ono: NIKAD GORE! Dovoljno je reći, da ne zloupotrebljavam prostor ovde, da je JEDINI kriteriju bio NAJNIŽA CENA. Za pr usluge. U najširem smislu. Od strane ozbiljne kompanije.
  Dakle, možete me očekivati na blogorijadi!
  P.S.: Blogovanje agencije je svakako ozbiljan posao, ali verujem da odgovorne agencije i ostale stvari rade sa visokim stepenom ozbiljnosti i svesti i uticaju kojeg imaju. Ili grešim?

 3. Danijel Šivinjski

  Baš fino! Samo nek’ je blogova.

 4. Milos

  Gago hvala ti .. boga mi bas imam tremu… nadam se da cu ispuniti i svoja i vasa ocekivanja.. hvala ti na podrsci i svemu sto si me naucila do sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *