Bukiraj
Kategorije
Arhiva
Newsletter

Moj Mac – moj TOP partner ;)

E, šta ti je život.

Sreda. 9 ujutru. Prezentacija pred svim članovima Uprave klijenta (uključujući i predsednika). Izveštavanje o aktivnostima. Uuuuuuu. Elem, taman stigla šoljica mmmm toplog, sweet kapućina!

I, sve je bilo cool (osim hot kapućina) do momenta kada sam u svoj svojoj brzini prosula čitav sadržaj tog toplog napitka na keyboard! Ali čitav! Sve se sliva. Prezentaciju nemam nigde sem u Macu (dobro, not smart, ali eto), mojih pet minuta i muk!

I pazite ovo: podignem ga ja, okrenem onako šeretski, „otresem“ kapućino sa dva-tri žustra pokreta… prebrišem ubrusom keyboard… još uvek topao… i… nema se vremena, bez restarta: KRENEMO DALJE moj Mac & ja! :) Njemu ništa! Jao! Kako je to bilo šmekerski & super cool & super važno! Eh!

Šta reći.

:)

Upitah Luku prijatelja sa Mac Korisnika i Vukašina da li smo za servis moj TOP partner & ja… kažu ne bi bilo loše. Ali ipak: car je CAR!

Jao! #zaljubljena

Sad mi je malko lepljiv ali ima li šta loše u lepljivosti, osim samolepljivost!?

A, da inače o ovoj mašini je reč, i5 procesor.

Komentari

 1. Dragojlo

  Mac mi je nekako previše američki a ja se osećam kao Evroplanin.
  Nek Mac i dalje dominira kod amera i kineza ionako ga samo kinezi proizvode (barem hardwer)

 2. Sloboda izbora

  Eh ti Mac korisnici… najviše me podsjećaju na bogati djecu koja su imala skupe igračke pažljivo dizajnirane da triggeruju emocionalne dugmiće za pozitivna osjećanja, dok smo se mi, obična djeca, igrali čim smo stigli. Ali i te naše rudimentarne igračke, najčešće naslijeđene od prethodnih generacija (jbg, bio je rat, novac je ulagan u sredstva za održavanje egzistencije) su mogle, sa malim ulogom u vidu slobodne dječje mašte da se pretvore u izvanredna sredstva za zanimaciju i emocionalno ispunjenje. Pa nije ni čudo što su najveći dometi Mac korisnika poluamatersko, u velikom obimu šablonizirano bavljenje fotografijom kao umjetnošću, eventualno sjeckanje nekih klipova i pravljenje kolažića „za okaćit’ na jutjub ili dejlivideo (prvi je previše mejnstrim)“…
   
  Zato se gnušam njihovog najvećim dijelom neutemeljenog ponosa zasnovanog samo na tome što su korisnici jednog brenda, odnosno što su dobar dio svog života posvetili kompulzivnom skupljanju, istina, izvrsno uobličenih, ali opet samo – komada plastike sa slikom voćkice na njima. Po mom mišljenju, mnogo je hvale, i sopstvenog ponosa, čak, vrjedniji potez jednog korisnika slobodnog softvera, koji nakon sati i sati frustracija konačno natjera projekat temeljen na jednoj slobodnoj medijskoj biblioteci, koji je razvijao na jednom slobodnom operativnom sistemu, uspješno portuje na drugi, zatvoreni operativni sistem čiji su tvorci poznati kao gušitelji slobodne misli i ideja, a sve to koristeći svoju sivu, bezličnu kantu osrednjih performansi i već pomenutog nimalo reprezentativnog izgleda.
   
  Ono u što je Apple uspio ubijediti svoje štovaoce je to da je Če Gevara = brkovi+duga kosa+beretka sa zvijezdom… naravno da je i to, ali je takođe i u potpunosti politički neostrašćen, genuin i iskren duh borbe protiv opresije, nepravde i ugrožavanja ljudskih sloboda… i mnoge druge vrijednosti. Samo što, izgleda, ne možemo svi da vidimo širu sliku. Nekom je dovoljan vizuelni utisak nagrižene jabuke/zvijezde na čelu.

 3. keramika

  Znači kapućino je bio neupotrebljiv :) ipak su bolji klasični laptopovi, preliješ iz šoljice u veću šolju i nastaviš da srkćeš :)

 4. Nikola Komadinić

  Drugari, kad ćete naučiti da se ne ubeđujete sa mišljenjem Apple korisnika.
  Kad za nešto daš 100% više nego li treba, onda moraš to mnogo da voliš :)
   
  @Gaga – Srećan rođiš

 5. Aleksandar Bijelić

  Složio bih se sa Vladom, Spill free tastature postoje i u mnogim drugim modelima laptop mašina,koje proizvode drugi brandovi, ali se to ne potencira tako posebno…

  No Mac je IN, inače zašto bi se pola ljudi naložilo da im svetli jabuka na pozadini ekrana kad upale laptop :)

  Da li bi ste nosili majicu na kojoj je preko pola zadnje strane jabuka koja svetli :)

 6. Suzana

  Moja lap top nije preziveo kafu :(
  Od sad pijem samo kapucino, a mozda uzmem i Mac :)

 7. CyberCat

  Dobro je da je preživeo! I ja sam imala isto iskustvo pre dve nedelje ali sa HP-om i Nes kafom, toplom, lepljivom i slatkom. I preživeo je! Ipak, tastatura je čišćena jer je sutradan lepio par tastera. Živeo Mac!

 8. Deda

  Jel ti doneli drugi kafučino? Mislim, na takav naćin da ostanes bez kafice, nema smisla,lol… :P
  Verujem da ce sve biti u redu sa masinom? Srecno!

 9. BRANKKO

  Heh, setih se <em>navlakuše</em> da onaj mali EeePC netbook može da radi <a href=“http://www.eeepc.iz.rs/2008/09/23/vodootporni-eee-pc/„>pod vodom</e>, ali ipak mogu samo da potvrdim da je poprilično <a href=“http://docfiles.blogspot.com/2008/02/asus-eeepc-stress-test.html„>otporan na padove</a>. 

 10. Dragana Djermanović

  @Vlado: nije li TO sjajno kod Appla?! Sigurno će i Toshiba i ASUS da ga razviju kod svojih korisnika, ukoliko već nisu ;)

 11. Vlada Ceric

  I’ve said it once, and I’ll say it again – Apple fans are fashion victims.
  Spill free tastature postoje i kod mnogih drugih proizvođača (padaju mi na pamet Toshiba i ASUS), ali se to nikada ne potencira toliko kao kod MacBook-a.

 12. Dejan

  Mora da je topla cokolada bila amaterski spremljena >)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *