Bukiraj
Kategorije
Arhiva
Newsletter

[ISTRAŽIVANJE] Verujete li savetima sa blogova?!

U našem regionu postoji blizu 1.000.000 blogova. Svakoga dana objavi se na hiljade blog postova, a blogeri pišu o kulinarstvu, fitnesu i zdravom životu, lepoti i modi, biznisu i menadžmentu, IT-u… Gotovo da ne postoji tema koja na blogovima nije obrađena, a uglovi gledišta čak i na istu temu jedinstveni su koliko i sami blogeri koji predano i posvećeno pišu, za svoju dušu i za sve nas ljubitelje blogova.

Međutim nameće se pitanje koliko uopšte verujemo blogerima? Koliko verujemo u njihovu pisanu reč, šta ako u nju ne verujemo i šta je uopšte presudno da bismo preporuku ili savet na blogu uzeli u razmatranje?

Onda, da li kao čitaoci blogova isto tretiramo postove u kojima se preporučuje da nešto koristimo / uradimo i da nešto ne koristimo / ne uradimo.

Ovo su neka od pitanja kojima se bavim u svojoj doktorskoj disertaciji, a nakon uspešno završene serije intervjua sa najpopularnijim blogerima pokrećem istraživanje namenjeno čitaocima blogova – da saznamo kako se gradi kredibilitet i šta na njega utiče.

Ukoliko čitate blogove – bez obzira na to da li su na domaćem ili stranom jeziku i kojom se temom bave, molim vas da izdvojite 5 minuta i popunite ovo potpuno anonimno istraživanje. Rezultate i zaključke ću, kao i obično, rado podeliti sa svima. Vaša reč mi je veoma bitna!

Hvala vam.

Vaša Gaga

p.s. možete dati podršku i deljenjem ovog tvita ili ove fejsbuk poruke.

Komentari

  1. Ђорђе

    Врло радо бих попунио ову анкету, али ја заиста не користим блогове за такве ствари. Блог ми делује превише неозбиљно за то. Рецимо, у скорије време ме интересују разне ствари око рачунара и одлучујем се за форум „Свет компјутера“. Зашто баш за форум? Зато што на форуму постоји пуно људи који могу да се укључе у расправу. На блогу може такође, али само ако се људи укључе да пишу у коментарима. То не мора бити случај. Форум не би био форум да се људи не укључују. Притом, на форуму, поред свих коментара, постоје и администратори и модератори који се ипак јаве да нешто коригују у гомили уноса. Блог, како сте сами рекли, неки људи пишу за своју душу, а кад ме занима савет техничке природе – ја га не посећујем.

  2. Verujete li savetima sa blogova? - ISTRAŽIVANJE - D E D A B O R

    […] Tekst i baneri preuzeti sa bloga Dragane Djermanović. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *