Bukiraj
Kategorije
Arhiva
Newsletter

Odgovornost

Kada god pričamo o odgovornosti morali bismo  pred sobom da zamislimo oči svog deteta. Tako smo vešti u smišljanju i izmišljanju novih stvari… idemo napred… celo ovo čovečanstvo za sve ima rešenje… inovaciju. Samo… ona jedna stvar: kontrola nad nama samima – nikako da nam upali. Sve smo smislili – samo ne kako da sebe obuzdamo… Čini mi se da znam gde je ogledalo moje duše. Kada započnemo novi dan, san, ideju, misao… sve te (glupe) velike ili sasvim male stvari, kad bismo samo uspeli da zamislimo pogled svog deteta i taj muk… tu tišinu jedine nevinosti na svetu… tu tihu opomenu… da ne živimo (samo) zbog sebe… Eto, po ko zna koju noć za redom inspirisana svojim anđelima i njihovim prodornim mudrim pogledima.

Ja sam odgovorna.

Odgovoriću im na sva pitanja o danima i stazama kojima sam koračala.

I posle toga… moraju me još silnije voleti.

Ili… debelo grešim…

Komentari

 1. Michigen

  Text ti je odlican , ti si kriva sto sam poceo pratiti BLOG scenu u Srbiji. ;)
  … podsjetio na jedan deo iz 7 NAVIKA VEOMA USPJESNIH LJUDI
  … PRE NEGO ŠTO PROČITATE stranice koje slede molim vas da pronađete miran kutak gde vas niko neće ometati. Očistite svoj um od svega osim od ovoga što ćete sada pročitati i onoga što ću vam predložiti da učinite. Ne brinite zbog svojih planova, posla, porodice ili prijatelja. Samo se fokusirajte na mene i istinski otvorite svoj um.Zamislite kako odlazite na pogreb vama drage osobe. Vozite se do groblja ili kapele, parkirate auto i izlazite napolje. Dok ulazite u kapelu, primećujete cveće i tihu duhovnu muziku. Vidite lica prijatelja i porodice pored kojih prolazite. Osećate tugu usled njihovog gubitka i radost što ste poznavali pokojnika. Ona zrači iz srca prisutnih.Prilazite kovčegu, gledate u njega i najednom unutra vidite sebe. Ovo je vaš pogreb, tri godine kasnije. Svi ti ljudi došli su da isprate vas, da izraze osećanja ljubavi i prisete se vašeg života.I dok sedate i čekate da počne služba, bacate pogled na program u svojim rukama. Biće četiri govornika. Prvi je predstavnik porodice, neko od dece, braće, sestara, roditelja ili rođaka koji su prevalili dug put da bi došli na vaš pogreb. Drugi govornik je jedan od vaših prijatelja, neko ko će dati najbolju sliku toga kakvi ste bili kao osoba. Treći govornik je neko s kim ste poslovno sarađivali. I četvrti je predstavnik crkve ili zajednice zadužene za organizaciju službe.Sada se duboko zamislite. Sta biste voleli da svaki od ovih govornika kaže o vama i vašem životu? Kakav ste bili supružnik, roditelj ili rođak? Kakvo ste dete bili svojim roditeljima? Kakav ste bili prijatelj ili poslovni saradnik?U kakvom svetlu želite da vas vide? Koji vaš doprinos ili dostignuće biste želeli da pamte? Pažljivo pogledajte ljude oko sebe. Kako biste želeli da utičete na njihove živote?
  POZDRAV

 2. andrejaursic

  Draga Dragana, verjemi, vso ljubezen, ki jo premoreš daj otrokom. Čez leta boš ugotovila, da je bila to
  najbogatejša naložba tvojega življenja. Vse drugo se lahko v življenju podere, le otroška
  ljubezen, ki ti bo kasneje vračana, je vredna vse pozornosti.
  Tudi dobro, ki ga daješ ljudem, se sigurno povrne, četudi včasih stopimo na trnje in nas to zaboli.
  Gremo naprej po pravi poti.
   

 3. Ljiljana Banović

  Ne grešiš. Silnije će te voleti. Lakše se i same otvarati ka tebi i, gle – pa to je opet „stvar“ za koju se zalažeš i na macro nivou. Informacije! Brze. Istinite. Dvosmerne. Ne(pre)kontrolisane i nepreradjene. Jedine! Jer, ono drugo su dezinformacije.

 4. Natasa Pavlovic Bujas

  Ne grešiš draga, odgovaraj im s ljubavlju. I ne moraju te voleti ni više ni manje… Blagoslov je i samo to što imamo priliku da volimo mi njih…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *