[ISTRAŽIVANJE] Verujete li savetima sa blogova?!

U našem regionu postoji blizu 1.000.000 blogova. Svakoga dana objavi se na hiljade blog postova, a blogeri pišu o kulinarstvu, fitnesu i zdravom životu, lepoti i modi, biznisu i menadžmentu, IT-u… Gotovo da ne postoji tema koja na blogovima nije obrađena, a uglovi gledišta čak i na istu temu jedinstveni su koliko i sami blogeri koji predano i posvećeno pišu, za svoju dušu i za sve nas ljubitelje blogova.

Međutim nameće se pitanje koliko uopšte verujemo blogerima? Koliko verujemo u njihovu pisanu reč, šta ako u nju ne verujemo i šta je uopšte presudno da bismo preporuku ili savet na blogu uzeli u razmatranje?

Onda, da li kao čitaoci blogova isto tretiramo postove u kojima se preporučuje da nešto koristimo / uradimo i da nešto ne koristimo / ne uradimo.

Ovo su neka od pitanja kojima se bavim u svojoj doktorskoj disertaciji, a nakon uspešno završene serije intervjua sa najpopularnijim blogerima pokrećem istraživanje namenjeno čitaocima blogova – da saznamo kako se gradi kredibilitet i šta na njega utiče.

Ukoliko čitate blogove – bez obzira na to da li su na domaćem ili stranom jeziku i kojom se temom bave, molim vas da izdvojite 5 minuta i popunite ovo potpuno anonimno istraživanje. Rezultate i zaključke ću, kao i obično, rado podeliti sa svima. Vaša reč mi je veoma bitna!

Hvala vam.

Vaša Gaga

p.s. možete dati podršku i deljenjem ovog tvita ili ove fejsbuk poruke.

Komentari (2)
6-20-2017
09:32:00

Врло радо бих попунио ову анкету, али ја заиста не користим блогове за такве ствари. Блог ми делује превише неозбиљно за то. Рецимо, у скорије време ме интересују разне ствари око рачунара и одлучујем се за форум „Свет компјутера“. Зашто баш за форум? Зато што на форуму постоји пуно људи који могу да се укључе у расправу. На блогу може такође, али само ако се људи укључе да пишу у коментарима. То не мора бити случај. Форум не би био форум да се људи не укључују. Притом, на форуму, поред свих коментара, постоје и администратори и модератори који се ипак јаве да нешто коригују у гомили уноса. Блог, како сте сами рекли, неки људи пишу за своју душу, а кад ме занима савет техничке природе – ја га не посећујем.