Pazi: pametni kupci na vidiku – hrvatska IKEA bad neighbor

Sorry, this entry is only available in Srpski.

Oznake: ,
Komentari (8)
4-10-2015
02:00:35

Dobar primer članka u kojem je podeljno znanje na jedan uzbudljiv način.

Sasvim dovoljno da bi se izazvao viral. Samo me zanima da li će se i desiti :)

4-10-2015
02:08:43

Ne znam da li bi ih na kraju balade “izvuklo” ni to da ujednače cene, odnosno da ih snize u Hrvatskoj- nekako ne verujem u ona trapava objašnjenja da su zbog dužine postojanja i obima prometa u Austriji tamo cene (pojedinih proizvoda) niže.
I živa nisam, koliko li će tek te, hrvatske, ne austrijske cene, za nas biti povećane kada nas jednog dana IKEA obraduje svojim prisustvom. Jedino ako nam ova bruka ne pomogne…pa cene svedu makar na nivo onih u Bugarskoj.

Imajući u vidu višedecenijsko poslovično prednjačenje zapadnih delova nekadašnje zemlje u onome što se zove tehnologija, napredak,dizajn, marketing… pada mi u oči činjenica da u internet eri otud stižu daleko češće informacije o trapavosti prilikom reagovanja u kriznim situacijama, nego kod nas. U stvari, i ne sećam se neke naše veće afere tipa “Argete” ili sada “IKEE”.
Znači li to da imamo bolje stručnjake u ovoj oblasti ili je sve to i dalje samo posledica našeg tehnološkog kaskanja za njima?

4-10-2015
07:56:52

Odličan tekst i poučan za sve iz PRa (i generalno sve koji komuniciraju u ime kompanije na internetu) a koji još nisu razumeli internet.

Koji bi po Tebi bili ispravni koraci pošto je priča Splićanke krenula? IKEA dolazi uskoro u Srbiju, mislim da bi ovaj odgovor bio izuzetno koristan.

4-10-2015
09:28:52

Ovo nije Ikea hrvatska stranica nego neka tamo… ovde se nalazi zvanični pejdž: https://www.facebook.com/IKEAHrvatska?fref=ts

4-10-2015
10:39:45

@Ivan komercijalne kompanije imaju svoje cenovne politike i imaju sva prava da ih kreiraju kako god žele. Svakako da je problem što je razlika u ceni tolika, ali niko nas ne tera da kupimo po toj i takvoj ceni.

Ono što je mene privuklo temi je traljav odgovor iznet u tekst, ali PRE svega misteriozni nestanak teksta sa Jutarnjeg. Četiri od 5 regionalnih kriza koje sam pratila su nastale zbog, kako sam to nazvala u tekstu – vršenja internet agresije od strane kompanija. Ako na to zaborave, imaće mnogo manje problema.

4-10-2015
11:37:52

Ju bre, Negoslava i Dragana, pa odite lepo u Avstriju i sve će da bude dobro.
Nekako će Hrvatska IKEA da preživi i bez kupaca iz pašaluka.

10-5-2015
09:57:23

U Srbiji svi jedva čekaju dolazak Lidl-a ne bi li kupovali namirnice po jeftinijoj ceni ali se upravo ovakvog scenarija bojim.

Dodaj komentar

Pošalji komentar →