Postovi za oznaku: community

Postove možete pregledati i po kategorijama ili pretražiti blog po nekoj ključnoj reči.

GAP: rebrending u social (media) svetu

GAP kompaniju manje više poznajemo, brend ove komapnije rangiran je među 100 svetskih brendova već godinama, a vrednost samog brenda je blizu 4 milijarde $.

U poslednjim nedeljama logo ove kompanije predmet je polemika brojnih social medija diskusija (Huffington post, AdvertisingAge, FaceBook), dizajnera (Styleite, Designes blog, Brand Channel, New York fashion) kao i redakcija ne sasvim beznačajnih klasičnih medija (BBC, Daily Finance, CNN, TIME 1, TIME 2, TIME 3) .

☝ Zašto je novi GAP logo uzdrmao brojne medije…

GAP je početkom oktobra na svom sajtu predstavio novi logo. Umesto plavog boxa sa prepoznatljivim slovima, videli smo transparentan logo sa plavim boxom u gornjem desnom uglu.

Novi logo je predstavljen uoči velike zimske prodajne kampanje koja inače generiše 30% neto profita ovog brenda – šifra ☛ svi vole Božić ;)

Online zajednica je doslovce osula paljbu na novo rešenje vizulenog identiteta kompanije, inače idejno rešenje Laird & Partners studija. Razlog: deluje im kao idejno rešenje osnovaca koji su se zaigrali u power point-u i sl. ☛ jednostavno nije im se dopao!

U roku od 24 sata hiljade urlika fanova ovog brenda sa svih strana sveta osvanulo je na oficijelnim nalozima GAP-a na facebooku-u i twitter-u.

Pročitaj ceo post →

Mali miš & snaga zajednice

Ovih sam dana prilično emotivna.

Na takav (emotivni) način doživela sam i opisala kampanju za Brendiranje Kosova. Bila sam i tužna, čini se.

U komentaru tog posta @PeckoPivo je dao predlog da se sastanemo (svi mi, ko-god da hoće) i pričamo na temu  imidža naše zemlje. Napravila sam anketu oko datuma i eto…

Zatim se onako debelo zamislim nad komentarom @drnch-a u istom postu koji me je potsetio na razgovor sa profesorom Wilcoxom i citirao rečenicu:

“…pozicioniranje zemlje nije predmet brenda/brendiranja već ukupnog ekonomskog razvoja…
Vlada, pa čak ni PR profesionalci ne bi trebalo da razgovaraju o brendu, već da razmatraju eventualne programe ekonomskog razvoja.”

Jeste, zaboravila sam tu rečenicu. Jesam. Jer mislim srcem. Nije mi to baš od pomoći da vam budem iskrena. I eto @drnch-ev komentar mi je vrlo važan.

Znam međutim da je svaka prilika da se pogledaju i čuju  ljudi koji osećaju –> važna prilika. Znam da niko od nas ne zna na koji način će neka (naizgled) mala stvar uticati na veću.

Znate onu pričicu u kojoj miš načuje da gazda na salašu postavlja mišolovku u dvorištu? Prepričaću je jer ne znam gde da nađem original.

Elem, on to (tako mali i fizički nemoćan) čuje, pa zamoli fizički „moćniju“ kokošku da tokom noći odgura mišolovku ukraj dvorišta kako se on ne bi uhvatio. Kokaška ga ćušne i nastavi svojim putem nezainteresovano. Ode miš kod svinje; ista molba – isti odgovor; nesrećan i na smrt preplašen odjuri kod krave; ista molba – isti odgovor, ćušne ga krava i nastavi svojim putem. Tužan mišić groznjičavo cupka celu noć. Ne zna šta će sa sobom u strahu od mišolovke postavljene na sred dvorišta. U taj čas u dvorištu cika-dreka! Izjuri miš iz rupe, kad ono domaćica nesrećno nagazila na mišolovku; povredila se; domaćin nju brzo u postelju; onda otrča u dvorište zakolje (onu) kokošku te domaćici skuva supu. Slaba vajda. Domaćica nikako da se pridigne iz postelje. Domaćin otrča u dvorište i zakolje svinju (onu), pa svinju pod mišku a ženu na karuce i kod seoskog lekara. „Evo doktore, pa ti pomagaj ako Boga znaš!“ Ništa bolje domaćici :(

Preminulia je u nekoliko dana. Bila je to velika sahrana. Celo selo… Na daći se ručala krava (ona).

Miš ostade.

Pročitaj ceo post →