Kompanije & online PR -> DDj via kursor TV

Tokom marta sam za Kursor TV odgovorila na nekoliko interesantnih pitanja uredništva.

Teme -> osnovne karakteristike online PR-a uz navođenje pozitivnih primera u našoj zemlji, kao i na globalnom nivou.

Kao primer regionalne PRakse rado bih se dopunila nedavnim slučajem na blogu gadgeterija.net u kojem se kompanija VIPnet ponela posve nedoraslo konverzaicijskoj eri u kojoj živimo, iako je kao velika i komunikacijski bitno zrelija kompanija od domaćih i regionalnih konkurenata… Ukratko: ukinuli su reklame na pomenutom blogu (ubrzo) nakon pojavljivanja (gore linkovanog) teksta -> objektivnog stava autora o nePRofesionalno organizovanoj nagradnoj igri.

Model -> batina i kameno doba!

Druga dopuna se odnosi na moje mišljenje o tome da srpski Telenor razume konvezaciju na webu… Nakon #e-trgovine gde smo imali prilike da čujemo „njihovu stranu PRiče“, gotovo sam sigurna da ni blizu ne shvataju potrebe i očekivanje korisnika koji aktivno koriste internet, već da su se prosto trenda (ili nečije sugestije) radi pojavili na pojedinim socijalnim društvenim mrežama.

Evo ih intervjui ->

Kusor 62…

Kursor 63…

Kursor 64…

Komentari (5)
5-9-2010
01:01:17

Obožavam čitati ovakve blog postove i primjenjivati ih na sebe. Stvarno sam zadovoljan kako sam počeo graditi svoju (online) reputaciju i vrlo često googlam svoje ime i prezime. Većinu znanja o odnosima s javnošću i personal brandingu sam uz nekoliko knjiga naučio upravo na internetu, a pravu zainteresiranost za takve poslove sam pronašao na ovom blogu, kod tebe Dragana. Hvala ti po koji put na tome.

5-18-2010
20:22:32

Draga Dragana,
i ja da vam se zahvalim na tekstu.
Vi svakako znate koliko se mi saplićemo u našem svetu o kredibilitet (kojeg nema), o reputaciju (koje nema), o sve i svašta o čemu vi govorite.
Različiti mlaki, bedni, nestručni i mizerni pokušaji da se od (imenice) napravi pita, normalno – ne uspevaju, a ponekad se i tragično završavaju :(.
Ja nama svima od srca želim da nam nekad, makar u sledećoj inkarnaciji, vi budete PR :). Hvala unapred :).

5-19-2010
19:49:10

bzvz…