Između idiokratije i transcedencije

Sorry, this entry is only available in Srpski.

Komentari (3)
7-13-2014
00:26:02

Idiokratiju sam odgledao barem 5 puta, obožavam taj film :) Što se Transcendence tiče, njega sam nekako propustio (a volim SF) i pogledaću ga narednih dana (mada nema neku ocenu na IMDB).

7-13-2014
12:10:29

Veoma zanimljiv tekst. Gledao sam oba filma, Transcendence je na mene ostavio vrlo jak utisak, uskoro ću i sam napisati tekst o njemu. Sviđa mi se tvoj zaključak, moramo se zapitati da li smo se previše zaleteli? Da li će nas ovaj tehnološki napredak gurnuti napred ili vratiti na parpočetak našeg društva? Možda je rešenje gledati u prošlost učiti iz nje kako bi se došlo do svetlije, bolje budućnosti. Ja sam pisao jedan tekst o Ubuntu filozofiji (koristim Ubuntu OS, Linux) u kome se upravo govori o onome što si ti napisala: ,,Ali su me obe ideje ozbiljno zamislile – nismo li zaboravili na osnovna pravila prirode da smo udruženi jači, da smo refleksija jedni drugih, da ukupan razvoj zavisi od naših malih koraka, da štiteći jedni druge – štitimo sebe?”.  Evo i linka: http://www.milosmiladinovic.com/2014/06/ubuntu-filozofija-nacin-zivota-koji-inspirise-budiubuntu/

7-18-2014
11:28:31

Transcendence .. Pa nista spektakularno novo. Evolucija se ne moze zasutaviti. Ona se ubrzala ka digitaliziciji i androidizaciji coveka i tu nema pomoci. A sam kraj nije bas tako blizu kao sto se to tako jednostavno u filmovima preskacu vekovi i milenijumi. Covek je jednostavno takav. Ne voli previse promene od neceg cime je nazovi zadovoljan, a sam ih cini svojim delovanjem.

Dodaj komentar

Pošalji komentar →